preskoči na sadržaj
Projekti

U školskoj godini 2017./2018. planiraju se dva projektna tjedna.

Prvi uoči Božića, „U susret Božiću“, od  18. do 21. prosinca 2017.

Započet će glazbenim susretima OŠ G. Krkleca  i Glazbene škole Z. Balokovića, a zatim slijede božićni sajam i priredba. Priredba i sajam će se održati 20. prosinca 2017., a glazbeni susreti prema dogovoru s Glazbenom školom Zlatka Balokovića.

 

 Drugi  „Eko-projektni tjedan“ uz Svjetski meteorološki dan u tjednu od 19. do  23. ožujka 2018.

Unutar eko aktivnosti provest ćemo i akciju uređenja školskog vrta/voćnjaka u koju ćemo uključiti tematski povezane izvannastavne aktivnosti i sve zainteresirane učitelje i učenike.

Oba projektna tjedna bit će podprojekti centralnog projekta na nivou škole pod nazivom Budi i ti misionar čija će se prezentacija održati uoči obilježavanja 41. obljetnice rada Škole u tjednu od 28. do 30. svibnja 2018. godine sa sljedećim događajima:

  • 28. svibnja 2018. u 12.30 svečana podjela zahvalnica učenicima i djelatnicima škole koji su se istakli na različitim područjima i time promovirali rad škole
  • 29. svibnja 2018. u 17.30 svečana priredba
  • 30. svibnja 2018. od 8.00 sati Gustavijada

 

Dan kruha obilježit ćemo 17. listopada 2017.g., a Fašnik 13. veljače 2018. 

 

Projekti na razini razrednih odjela dostupni su u školskom Kurikulumu i Planovima i programima razrađenim po predmetima za školsku godinu 2017./18.

Gotovi projekti

Božićni osmijesi za Karla

Prosinac je najveseliji mjesec u godini. Nekima jer su bili dobri pa im je sveti Nikola donio puno slatkiša, drugima jer će se družiti u blagdanskom ozračju sa svojim najmilijima. A ima i onih koji će konačno odahnuti od nastave, ocjena, učenja...

Cijelo Travno zna kako se svake godine dugo i pomno pripremamo za naš projektni tjedan. Ove godine bio je drugačiji. Bio je ispunjen ljubavlju, velikom pozitivnom energijom, vjerom i nadom za našega Karla.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Pavlek  datum: 20. 1. 2014. 12:30

Zdravlje i sport

Proljetni projektni eko-tjedan u Osnovnoj školi Gustava Krkleca

        Proljetni projektni eko tjedan pod nazivom Zdravlje i sport održan je u od 8. do 12. travnja u Osnovnoj školi Gustava Krkleca.
    Zajedničkim radom eko-koordinatorica i svih ostalih učitelja osmišljen je kreativan program s mnoštvom radionica.U ponedjeljak i utorak, 8. i 9. travnja održane su radionice U zdravom tijelu zdrav duh, Sport u stripu, Živjeti zdravo i Igramo se, skakućemo, rolamo i vozimo u razrednoj nastavi.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 4. 2013. 16:38

Božićni tjedan

Najveseliji tjedan u godini je završio. U utorak, 18. prosinca 2012. godine u 19,00 sati održali  su se tradicionalni Glazbeni susreti OŠ Gustava Krkleca i Glazbene škole Zlatka Balokovića;
u srijedu, 19. prosinca, tradicionalni Božićni sajam, a u četvrtak, 20. prosinca Božićna priredba. Kako je bilo pogledajte na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 12. 2012. 19:33
 


Projektni eko  tjedan Stara odjeća nova moda

U Osnovoj školi Gustava Krkleca  od 16. do 20. travnja održan je projektni eko tjedan posvećen Danu planeta Zemlje. Kako smo ovu školsku godinu posvetili tekstilu i njegovom recikliranju, eko kordinatorica Branka Štefok Bojadžija osmislila je bogat i zanimljiv program kojem su prethodile opsežne pripreme, a projekt su podržali i priključili mu se svi učenici i učitelji naše Škole.


U srijedu, 11. travnja održan je casting – odabir  manekena iz viših razreda koji će nositi odijevne predmete izrađene u školi. Pri odabiru manekena nije bio presudan izgled već njihova osobnost. Povjerenstvo je imalo težak zadatak izabrati po dva predstavnika iz svakoga razreda. S izabranim manekenima do modne revije radile su Ivana Olivari, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture i Ana-Marija Šoštarić, učiteljica hrvatskoga jezika ali s bogatim plesnim iskustvom.
      Projektni tjedan počeo je 16. travnja Zelenim ponedjeljkom, danom kada je na jelovniku školske kuhinje bilo samo povrće.

Istoga dana održana je i Zelena čistka, dan čišćenja okoliša Škole.

U utorak su se na školskim satovima odrađivale eko jednice planirane eko programom. fotke uređenja vrta i voćnjaka

Srijeda je bila posvećena modnoj radionici Tako lako. Pod vodstvom i budnim okom Lidije Župan, učiteljice likovne kulture, Škola je pretvorena u veliki krojački salon. Učenici svakoga razreda trebali su osmisliti od starih i novih komada odjeće najmanje dvije odijevne kombinacije. Rezalo se i šivalo, kukičalo, ukrašavalo, izrađivali su se cofleki od vune, našivali džepovi, oslikavale majice i torbe, haljine se pretvarala u suknje i majice...
Vrijedne ruke učenika i učitelja osmislili su lijepe i maštovite odijevne kreacije, a projekt je podržala i baka učenice Lane Banjeglav, koja je svojim krojačkim umijećem pridonijela uspješnosti radionice.
         „Već deset godina sam modna kreatorica, bila je to dječja ljubav. Imala sam butik s odjećom, a onda sam zaključila da mogu bolje i tako je sve počelo“, rekla je modna kratorica Irena Berišić, bivša učenica naša Škole koja je podržala naš projekt.
„Ideja je prekrasna. Vidi se kako ste maštoviti, homogeni i dobro organizirani. Posebno mi se sviđa humanitarni karakter vaše akcije.“

 

Zanimljivo je bilo i u školskoj knjižnici gdje su se osim odijevnih predmeta, izrađivale i lutke, a knjižničarka Ida Bogadi nazvala je ovu radionicu modnim vremeplovom.
I dok su učenici novinarske i foto skupine vrijedno pratili zbivanja u Školi, u informatičkoj učionici osmaši iz. a i b razreda bili su zaduženi za informatičku podršku projektu i izrađivali power point prezentacije o svim tjednim događanjima vođeni Aleksandrom Dujmović, učiteljicom informatike.


             Kruna pojektnog eko tjedna bila je  priredba u petak, 20. travnja , na čijem je početku ravnateljica Slavica Vukčević pozdravila sve nazočne,  i modna revija zanimljivoga imena Stara odjeća nova moda. fotke priredbe, modne revije i sajma

Školska pozornica vještim rukama učenika i učitelja pretvorila se u modnu pistu, a na njoj su zablistali manekeni u maštovitim odijevnim kombinacijama praćeni taktovima glazbe što je izmamilo pljesak mnoštva publike. Djelić atmosfere prenijet će vam naše fotografije. Na kraju modne učeničke mode revije pistom su prošetale i knjižničarka Ida
Bogadi u kreaciji koju je sam osmislila i idejna začetnica projekta Branka Štefok Bojadžija u dizajenrskoj haljini Irene Berišić. Haljina je bila uvrštena među deset najboljih uradaka na ovogodišnjem Fashion week-u u Zagrebu.
Nakon priredbe i modne revije uslijedio je prodajni modni sajam na kojem su naši učenici kao vješti trgovci prodavali dobro očuvanu rabljenu odjeću. Sav zarađeni prihod namijenjen je u humanitarne svrhe, čime smo osim ekološke svijesti još jednom  pokazali svoje veliko srce.
                                         Projektni eko tjedan u razrednoj nastavi
    
I učenici razredne nastave marljivo i  maštovito osmislili su projektni tjedan.
  Prvašići su čitali Plesnu haljinu žutog maslačka, učenici b razreda na audiciji su izabrali glumce i odglumili uprizorili  djelo.


„Jučer smo čitali Plesnu haljinu žutog maslačka i sada izrađujemo lutke-cvjetove, a onda ćemo u razredu izvesti istu predstavu“, rekla nam je Vendi Vidaković iz 1. c.
  Učenici drugih razreda čitali su pjesmu Veliki svijete, eko poruke šalje ti dijete, posjetili su postolara i upoznali se njegovim zanatom, gledali kako se popravljaju cipele, a sami su izradili kožne privjeske. Također su izrađivali plakate Pola planeta u cvijeću, pola u smeću, s porukom da bi svijet bio mnogo ljepši kada bi bio sav u cvijeću.
Učenici trećih razreda ponavljali su već naučeno o zaštiti i očuvanju prirode, razvrstavanju otpada, po skupinama su istraživali razliku između prirodnih i umjetnih tkanina, presvlačili su fascikle tekstilom. „ Učimo šivati, od tekstila izrađujemo geometrijske oblike i na njih prišivamo pucad“, rekao nam je Denis Slavković iz 3. a
Učiteljice četvrtih razreda osmislile su bogat i zanimljiv program pa su njihovi učenici išli na Savicu gledati prstenovanje ptica, posjetili su Noć biologije na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, a u sklopu radionica izrađivali su torbice od tekstila i ukrašavali ih modnim dodacima, izrađivali su eko knjige od tekstila na temu Šume i travnjaci, eko albume, cvjetove od žice i tkanine i plakate.

Teško je na jednom mjestu navesti sva zbivanja protekloga tjedna. Ovim bogatim i pomno osmišljenim projektom potvrdili smo svijest o važnosti očuvanja planeta na kojem živimo i pri tom se dobro zabavili te  još jednom posvjedočili svoju pripadnost velikoj međunarodnoj obitelji eko škola čiji smo dugogodišnji članovi.

                                                                    Učenici novinarske skupine


REZULTATI akcije sakupljanja starih mobitela

Akcija je provedena od 15. do 25.studenog 2011. Na sudjelovanje su pozvani svi učenici škole a evo i rezultata:

1.B – 5,  1.C – 9,  2.A – 5,  2.D – 23,  3.A – 4,  3.B – 2,  3.C – 7,  4.A – 28,   4.B – 22,  5.B – 2,       5.C – 27,   5.D – 19,  7.A – 2   i   7.D – 1 mobitel.

UKUPNO:  156 mobitela!
ČESTITKE  školskom rekorderu u akciji – 4.A razredu kao i 5.C i 2.D!! Hvala svima na sudjelovanju, vidimo se u nekoj od idućih akcija!             
                                                                                     Ida Bogadi,prof.


Čovječe, gdje ti je mobitel?

Naša se škola uključuje u veliku akciju prikupljanja starih i odbačenih mobitela koju organizira ZOO vrt grada Zagreba.
Stari i odbačeni mobiteli u prirodu otpuštaju opasne tvari pa i kadmij koji se smatra jednom od najotrovnijih tvari na svijetu. Recikliranjem mobitela smanjila bi se potreba za sječom tropskih šuma, zaštitila bi se priroda od štetnih kemikalija te sačuvala brojna životinjska staništa.
Svi učenici koji žele sudjelovati u ovoj akciji nagradnog karaktera mogu donijeti stare mobitele i predati ih svojim razrednicima od utorka, 15.studenog 2011., do petka, 25.studenog 2011.
Škole, tj.razredi koji skupe najviše starih mobitela očekuju vrijedne nagrade pokrovitelja akcije (OTP banka, časopis National Geographic i trgovački centar City Centar One).


Dani kruha u Osnovnoj školi Gustava Krkleca

Dana zahvalnosti za plodove zemlje u Osnovnoj školi Gustava Krkleca ove je godine osobito svečano obilježen. U predvorju škole otvorena je svečana izložba kruha, peciva, kolača i svih ostalih pekarskih proizvoda. Izlošci su djelo vrijednih ruku naših učenika, a akciju su nesebično podržale mame i bake kojima zahvaljujemo.
Svečana priredba održana je 12. listopada.

Uz raspjevane točke naših učenika posvećene kruhu, ali i svim ostalim plodovima kojima nas jesen nesebično dariva, uz prigodnu molitvu sve nas je blagoslovio naš župnik Danijel Dukić.


Proslava Dana kruha ove je godine imala i humanitarni karakter jer su naši učenici darovali odjevne predmete koje smo proslijedili Domu za nezbrinutu djecu u Laduču.

više fotografija pogledajte u foto galeriji!!! PROJEKTI.pdfškola zadržava pravo izmjene jelovnika


Puzzle

Anketa
Kad se obilježava Dan sigurnijeg interneta 2018. godine?
Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOŠ
 • Portal za škole

Dnevni tisak

Časopisi

preskoči na navigaciju