preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gustava Krkleca Zagreb

Login
TJEDAN

NEPARNI (A)  25.1. - 29.1.

Jelovnik


JELOVNIK

škola zadržava pravo izmjene jelovnika

Pratite



Anketa
Koliko sati u jednom danu provedeš u virtualnoj učionici?






 

Zvono
Prije podne
 
1. sat  8,00 -   8,45
2. sat  8,50 -   9,35
3. sat  9,45 - 10,30
4. sat 10,40 - 11,25
5. sat 11,30 - 12,15
6. sat 12,20 - 13,05
 
Poslije podne
 
1.(7.) sat 13,10 - 13,55
2.(8.) sat 14,00 - 14,45
3.(9.) sat 15,00 - 15,45
4.(10.) sat 15,50 - 16,35
5.(11.) sat 16,40 - 17,25
6.(12.) sat 17,30 - 18,15
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 11. 2009.

Ukupno: 622314
Ovaj mjesec: 3933
Danas: 38
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Eko je etno
Autor: Administrator , 17. 10. 2019.

Ovogodišnji školski projekt nosi naziv "Eko je etno". Tijekom školske godine bavit ćemo se našom tradicijom, kulturom te očuvanjem okoliša i prirode.


Projekt smo započeli ovoga tjedna pripremama za obilježavanje Dana kruha, koji se  obilježavaju tradicionalno 16. listopada, a naša skupina "Mali biolozi" okupila se u učionici biologije kako bi sa svojim učiteljicama Lidijom Župan i Lidijom Župan Ivanović prekopala po starim kuharicama naših baka i prabaka i pronašla nekoliko recepata tradicionalnih hrvatskih kolača. Izbor je pao na zlevanku, kolač od rogača i makovnjaču.

Podijelili smo se u skupine i pripreme su mogle početi! Odlučili smo da nećemo koristiti vagu, nego ćemo se snalaziti mjerenjem pomoću čaše i žlice. Dečki su se u početku malo petljali, ali kad su  dohvatili mikser, sve je bilo pod kontrolom. Vrijeme je proletjelo u radu i zabavi, a najteže nam je bilo čekati da se kolači ispeku. Srećom, profesorica je donijela svoj domaći pekmez pa smo u međuvremenu malo degustirali.


Sve je bilo izuzetno ukusno, nestalo je u sekundi, a u nastavku vam donosimo recept naše zlevanke ako se želite i sami okušati.

Novinarska grupa

Sastojci:
4 cijela (srednje velika) jaja 
3 dl šećera 
3 dl suncokretovog ulja
4 dl kukuruznog (oštrog) brašna ili kukuruzne krupice 
4 dl oštrog brašna 
4 dl mlijeka 
2 vanilin šećera 
1/2 praška za pecivo pekmez/kiselo vrhnje  
Postupak: Pomiješajte sve sastojke i izlijte u posudu za pečenje. Žlicom dodajte pekmez. Pecite na 180 °C dok ne dobije zlatno-smeđu boju na vrhu.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju