preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gustava Krkleca Zagreb

Login
TJEDAN

PARNI (B) TJEDAN

22.04.-26.04.2024.

JELOVNIK

WAKELET ŠKOLA

VJEŠTINE PRIJATELJSTVA

Pratite



Sport

Škola partner

Zvono
Prije podne
 
1. sat  8,00 -   8,45
2. sat  8,55 -   9,40
3. sat  9,50 - 10,35
4. sat 10,40 - 11,25
5. sat 11,30 - 12,15
6. sat 12,20 - 13,05
 
7. sat 13,30 - 14,15
8. sat 14,20 - 15:05
9. sat 15,10 - 15,55
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 11. 2009.

Ukupno: 898486
Ovaj mjesec: 5914
Danas: 454
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Eko je etno
Autor: Administrator , 17. 10. 2019.

Ovogodišnji školski projekt nosi naziv "Eko je etno". Tijekom školske godine bavit ćemo se našom tradicijom, kulturom te očuvanjem okoliša i prirode.


Projekt smo započeli ovoga tjedna pripremama za obilježavanje Dana kruha, koji se  obilježavaju tradicionalno 16. listopada, a naša skupina "Mali biolozi" okupila se u učionici biologije kako bi sa svojim učiteljicama Lidijom Župan i Lidijom Župan Ivanović prekopala po starim kuharicama naših baka i prabaka i pronašla nekoliko recepata tradicionalnih hrvatskih kolača. Izbor je pao na zlevanku, kolač od rogača i makovnjaču.

Podijelili smo se u skupine i pripreme su mogle početi! Odlučili smo da nećemo koristiti vagu, nego ćemo se snalaziti mjerenjem pomoću čaše i žlice. Dečki su se u početku malo petljali, ali kad su  dohvatili mikser, sve je bilo pod kontrolom. Vrijeme je proletjelo u radu i zabavi, a najteže nam je bilo čekati da se kolači ispeku. Srećom, profesorica je donijela svoj domaći pekmez pa smo u međuvremenu malo degustirali.


Sve je bilo izuzetno ukusno, nestalo je u sekundi, a u nastavku vam donosimo recept naše zlevanke ako se želite i sami okušati.

Novinarska grupa

Sastojci:
4 cijela (srednje velika) jaja 
3 dl šećera 
3 dl suncokretovog ulja
4 dl kukuruznog (oštrog) brašna ili kukuruzne krupice 
4 dl oštrog brašna 
4 dl mlijeka 
2 vanilin šećera 
1/2 praška za pecivo pekmez/kiselo vrhnje  
Postupak: Pomiješajte sve sastojke i izlijte u posudu za pečenje. Žlicom dodajte pekmez. Pecite na 180 °C dok ne dobije zlatno-smeđu boju na vrhu.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju